Garantosz a megbízható társasházkezelő, közös képviselő.

Gyakori kérdések - társasházkezelés

Néhány rendszeresen előforduló kérdés:Még nem laktam társasházban. Mi az a közös költség? Mit kell a társasháznak fizetni?
A közös költség tartalmazza pl. a szemétszállítást, a ház biztosítását, a közös területek világítását, a liftek költségét, a takarítást, közös képviselő díját, kertészt, különböző karbantartásokat.


Kinek fizetem a közös költséget?
Minden társasháznak saját elkülönített bankszámlája van. A bankszámla tulajdonosa nem a közös képviselő, hanem a társasház.


Meddig kell befizetni a költségeket?
Adott hónap közepéig kell a költségeket elutalni a társasház bankszámlájára vagy a bankfiók pénztárában tudja készpénzben megfizetni. Minden esetben írja be a közleménybe a lakás számát.


Mikor lesz közgyűlés?
Minden évben május 31-ig a társasházakban kötelező közgyűlést tartani. Itt lehet megismerni az előző évi beszámolót és az adott év költségvetését.


A lakásomban nincs világítás. Mit tegyek?
Először nézze meg, hogy a folyosón van e világítás. Ebből kiderül, ha áramszünet van. Ezután ellenőrizze a villanyórát és a lakásban lévő elektromos szekrényben a kismegszakítókat. Ha mindenhol fent vannak a kapcsolók, akkor hívjon villanyszerelőt.